“Este foarte frumos aici. Mă simt ca acasă. Acesta este dormitorul meu! Sunt foarte încântată și fericită! Nu am fost niciodată așa fericită!” – ne-a spus cu lacrimi în ochi una dintre doamnele care, începând de astăzi, va locui într-o casă nouă căreia îi spune „acasă”.

O casă nouă cu bucătărie, cu dormitoare care au numai două paturi și băi proprii, aranjate cu atenție până la cele mai mici detalii, cu tablouri, icoane, cu mobilier și electrocasnice noi.

Toate aceste condiții se găsesc la noul Complex de 3 Locuințe Protejate și Centru de Zi, din comuna Băbana, un proiect realizat de Consiliul Județean Argeș și Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Argeș, cofinanțat din Fondul European de Dezvoltare Regională prin Programul Operațional 2014-2020, în valoare totală de peste 4.000.000 de lei, din care peste 1.400.000 lei ontribuţie proprie.

Beneficiarii noilor servicii sociale sunt 30 de persoane adulte cu dizabilități, din care: 24 de persoane adulte cu dizabilități, dezinstituționalizate din cadrul Centrului de Îngrijire și Asistență Pitești, rezidente ale locuințelor protejate.

30 de bătrâni bolnavi au acum casă la Băbana: “Sunt foarte fericită!”

Lasă un răspuns